Marina Heij

Wie ben ik

Ik werk sinds 2006 als zelfstandig communicatiespecialist na een gedegen opleiding (doctoraal Europese Studies, Universiteit van Amsterdam met Public Relations als bijvak). Mijn opdrachtgevers variëren van grote, landelijk opererende organisaties en gemeenten tot mkb. Expertise: o.a. bouwen, duurzaamheid, zorg, welzijn en wonen, gebiedsontwikkeling en citymarketing.

Check mijn opdrachtgevers op LinkedIn.

Als communicatiespecialist kan ik jou helpen met…

Content en concepten
Jouw communicatiemiddel sorteert pas echt effect als er een heldere visie achter zit. Wat wil je bereiken? Welke stijl, vorm en inhoud passen daarbij? Zodra dat boven tafel komt, ontstaan de juiste ideeën, de beste teksten, het mooiste beeld. Zo gaat jouw bedrijf of organisatie pas echt leven bij de klanten, cliënten, medewerkers en vrijwilligers. Hulp nodig? Ik verzorg content, concept, redactie en realisatie van jouw relatiemagazine, website, social media, videoboodschap en digitale nieuwsbrief. En alles wat daar tussen zit.

Redigeren en interviews
Van ruw materiaal een begrijpelijke tekst maken. Dat lijkt zo eenvoudig. Maar weet je wel zeker dat je niet blijft hangen in ondoorgrondelijke beleidstaal? Zijn de teksten wel geschikt voor diegenen die ze ontvangen? De ervaring leert dat het meestal een stuk duidelijker, scherper én compacter kan. Ik redigeer, interview en schrijf – als hoofdredacteur, redacteur of eindredacteur, net wat past. Zo ontstaat van verzamelde feiten een helder artikel. Van een pittig beleidsstuk een tekst in gewone mensentaal. Van een gesprek een mooi verhaal. Inclusief de juiste beelden.

Tekst en copywriting
Een tekst die volledig aansluit bij jouw briefing? Als jij zorgt voor het juiste materiaal, dan ga ik aan de slag. Ondertussen houd ik vinger aan de pols. Weten we zeker dat dit het gereedschap is? Hebben we de juiste tone of voice te pakken? Oké, dan gaan we verder. Ik graaf, schaaf en schrap, als het moet tot op het bot. Net zo lang tot de vorm je bevalt. Niets meer aan doen!

Alle mogelijke assistentie
Een (redactie)vergadering voorbereiden, notuleren, je website bijhouden, offertes redigeren. Als virtueel assistent neem ik je graag werk uit handen. Wel zo gemakkelijk!

contact

Neem contact op

contact